RESERVES ONLINE
PROGRAMES INTEGRALS PER ADMINISTRACIONS LOCALS
SERVEI D'ASSESSORAMENT
CURSOS DE FORMACIÓ
BORSA DE TREBALL
[ 02.09.11 ]
Fundació Sigea al Vallès Occidental

Fundació Sigea està realitzant tallers d’elaboració de sabó a partir de l’oli usat a tots el municipis del Vallès Occidental a través del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental.

 

L’objectiu, a més de fer sabó, és el de donar suport a l’ampliació del servei de recollida d’aquest residu. Els tallers són gratuïts i estan oberts a tota la ciutadania.

 

L’oli d’oliva és un excel·lent oli gras, que s’obté a partir del premsat de l’oliva. És un oli comestible i molt preuat a la cuina mediterrània. L’oli d’oliva i el de girasol saponifiquen amb molta facilitat. El sabó de sosa, anomenat també de Marsella, és sòlid, blanc o lleugerament groguenc, d’estructura granulosa i olor agradable.    

 

 

Els participants tenen l’opció de transformar el seu oli de fregir en sabó o podran fer ús dels contenidors especials d’aquest residu instal·lats en el seu municipi.

 

 

Durant els mesos de juny i juliol s’han realitzat tallers a Rubí, Viladecavalls, Rellinars, Polinyà, Gallifa.... aquesta tardor serà el torn de Barberà del Vallès, Montcada i Reixac, Castellar del Vallès, Sentmenat....

 

 

El Vallès Occidental ha apostat per fer una recollida generalitzada d’oli domèstic. A més d’instal·lar els contenidors també es compta amb l’empresa cipo d’inserció laboral per realitzar la recollida.

 

 

 


NOTÍCIES
Fundació Sigea Punt d'Informació Turística
Activitats exclusives amb descompte per famílies
El Govern de la Generalitat aprova el Pla de Gestió de l'aigua 2016-2021
Disminueix la contaminació per metalls pesants a la costa de Barcelona
Coneixeu l'Anuari Comarcal?
Millorarà la mobilitat
Regal de Nadal
Anem a buscar el Tió!
Geocaching a la setmana de la ciència
Celebrem la Setmana de la Ciència
PATRIMONI NATURAL I CULTURAL
Xarxa Natura 2000
L'Espai agroambiental i la batracofauna
Fires d'origen agrícola al Delta del llobregat
Barcelone c'est bien plus
FUNDACIÓ SIGEA -- Passatge Llevant, 9 Local 3 C 08840 Viladecans (Barcelona) Tel 93 647 21 21 Fax 93 647 21 22 E-mail patronat@fundaciosigea.org