RESERVES ONLINE
PROGRAMES INTEGRALS PER ADMINISTRACIONS LOCALS
SERVEI D'ASSESSORAMENT
CURSOS DE FORMACIÓ
BORSA DE TREBALL
[ 28.12.07 ]
Campanya per un Comerç Sostenible a Esplugues de Llobregat

Campanya per un Comerç Sostenible a Esplugues de Llobregat

 

 

 

De vegades, portar un negoci i mantenir al mateix temps unes bones pràctiques ambientals, ens pot semblar un esforç desmesurat… Però no podem perdre de vista que moltes d’aquestes bones pràctiques es tradueixen a la llarga en forma d’estalvi per al mateix comerciant!

 

Entre els mesos de Novembre del 2007 i Gener del 2008 l’Ajuntament d’Esplugues ha organitzat, amb el suport de la Diputació de Barcelona i la gestió tècnica de Fundació Sigea, la campanya per al Comerç Sostenible.

 

Aquesta campanya ha estat adreçada a 100 comerços de la ciutat, 50 dels quals ja van participar en la darrera Campanya però no van arribar a obtenir l’etiqueta verda que els certifica com a comerç sostenible.

 

La campanya ha estat totalment gratuita i voluntaria per al comerciant i consisteix en una enquesta inicial en la que s’avaluen les pràctiques quotidianes de separació de residus, estalvi energètic i contaminació acústica que es realitzen en el comerç en qüestió.

 

Juntament amb l’enquesta, hem entregat a cada comerç un tríptic informatiu sobre la recollida selectiva, així com dels diferents mecanismes d’estalvi energètic (airejadors, bombetes de baix consum, temporitzadors, etc.) i l’horari de la deixalleria.

 

A més a més, els convidavem a assistir al desembre a un taller formatiu d’una hora de durada, en el que mitjançant un suport audiovisual, es donaven a coneixer detalladament cadascuna de les possibilitats que poden optar per a ser un Comerç Sostenible.

 

La Campanya finalitza amb una segona enquesta en la que s’avaluen de nou els mateixos comerços per a poder detectar aquells canvis en els hàbits quotidians sempre encaminats cap a una millora ambiental en l’activitat comercial. A partir de la valoració d’aquesta segona enquesta, s’otorguen les “etiquetes verdes” a aquells comerços amb una activitat mínimament respectuosa amb el medi ambient.

 

Núria Trilla

Educadora Ambiental

 


NOTÍCIES
Fundació Sigea Punt d'Informació Turística
Activitats exclusives amb descompte per famílies
El Govern de la Generalitat aprova el Pla de Gestió de l'aigua 2016-2021
Disminueix la contaminació per metalls pesants a la costa de Barcelona
Coneixeu l'Anuari Comarcal?
Millorarà la mobilitat
Regal de Nadal
Anem a buscar el Tió!
Geocaching a la setmana de la ciència
Celebrem la Setmana de la Ciència
PATRIMONI NATURAL I CULTURAL
Xarxa Natura 2000
L'Espai agroambiental i la batracofauna
Fires d'origen agrícola al Delta del llobregat
Barcelone c'est bien plus
FUNDACIÓ SIGEA -- Passatge Llevant, 9 Local 3 C 08840 Viladecans (Barcelona) Tel 93 647 21 21 Fax 93 647 21 22 E-mail patronat@fundaciosigea.org