RESERVES ONLINE
PROGRAMES INTEGRALS PER ADMINISTRACIONS LOCALS
SERVEI D'ASSESSORAMENT
CURSOS DE FORMACIÓ
BORSA DE TREBALL
[ 16.01.13 ]
Turisme, territori i ecosistemes

 

         

 

 

A la ciutat Suïssa de Davos , al mes de gener, es fa la segona conferència internacional sobre canvi climàtic i turisme. Allà es plantejarà com pot ajudar el sector turístic a lluitar en contra del canvi climàtic.

 

 

El subsecretari general de l’Organització Mundial del Turisme Geoffrey Lipman diu que “el repte és convèncer a la indústria turística que és necessari adaptar-se a les conseqüències de l’escalfament global i al mateix temps mitigar-les i lluitar contra la pobresa”.

 

 

 

El model turístic de moltes regions no ha estat gens respectuós ni amb la geografia, ni amb les cultures, ni amb els ecosistemes. A més d’això, la urgència actual és el canvi climàtic i les seves conseqüències.

 

 

El canvi climàtic està provocant problemes a moltes regions del planeta de les que no se’n escapa cap racó. Conseqüències a nivell ambiental  que repercuteixen en tots els demés nivells: geopolítica, societat, tecnologia i economia. Hem de fer memòria que, per exemple,  l’huracà Sandy ha estat el desastre més costós per a les asseguradores durant l’any 2012.

 

 

 

L’Organització Mundial del Turisme té l’objectiu de fomentar que l’activitat turística contribueixi al creixement econòmic, que sigui una activitat incloent i sostenible ambientalment.  

 

 

 

Així doncs, es tracta de crear llocs i productes sostenibles que puguin competir seguint les directrius de la sostenibilitat i amb la minimització de l’impacte del canvi climàtic.

 

 

 

Compatibilitzar l’activitat turística amb el territori i els ecosistemes és un dels objectius de l’espai agroambiental on Fundació Sigea aposta per un model de turisme de proximitat i per la custòdia del territori. Confiem en la protecció territorial amb uns valors ambientals que donen qualitat de vida als viladecanencs i a tots els visitants que ho vulguin descobrir i així, promoure un turisme més equilibrat i harmònic amb l’entorn.

 


NOTÍCIES
Fundació Sigea Punt d'Informació Turística
Activitats exclusives amb descompte per famílies
El Govern de la Generalitat aprova el Pla de Gestió de l'aigua 2016-2021
Disminueix la contaminació per metalls pesants a la costa de Barcelona
Coneixeu l'Anuari Comarcal?
Millorarà la mobilitat
Regal de Nadal
Anem a buscar el Tió!
Geocaching a la setmana de la ciència
Celebrem la Setmana de la Ciència
PATRIMONI NATURAL I CULTURAL
Xarxa Natura 2000
L'Espai agroambiental i la batracofauna
Fires d'origen agrícola al Delta del llobregat
Barcelone c'est bien plus
FUNDACIÓ SIGEA -- Passatge Llevant, 9 Local 3 C 08840 Viladecans (Barcelona) Tel 93 647 21 21 Fax 93 647 21 22 E-mail patronat@fundaciosigea.org