RESERVES ONLINE
PROGRAMES INTEGRALS PER ADMINISTRACIONS LOCALS
SERVEI D'ASSESSORAMENT
CURSOS DE FORMACIÓ
BORSA DE TREBALL
[ 23.12.15 ]
Aprovat el pla director urbanístic del Delta del Llobregat

 

           

 

La Comissió de Política Territorial i Urbanisme de Catalunya va aprovar, fa uns dies, el Pla Director Urbanístic del Delta que afecta a 702 hectàrees dels municipis de Sant Boi de Llobregat, Viladecans i Gavà.

 

Segons la conselleria de Territori i Sostenibilitat, el PDU busca desbloquejar expectatives de desenvolupament urbanístic en aquesta zona on encara quedaven hectàrees classificades com urbanitzable no programat. En aquest sentit, el PDU incrementa en un 40% els sòls agrícoles i els espais lliures gràcies precisament a la nova delimitació de zones forestals i agrícoles.

 

Es pot dir, així, que el Parc Agrari creix oficialment en 148 hectàrees: “S’ha aconseguit preservar un parc agrari realment valuós pel seu interès ambiental i capacitat productiva mitjançant la important desclassificació de sòl urbanitzable que generava expectatives infundades i molta especulació”, ha dit el conseller en funcions de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila.

 

D’altra banda, el PDU delimita cinc sectors per a l’activitat econòmica, que sumen 156 hectàrees. En concret, es tracta dels sectors Llevant i Antic Hiper de Sant Boi de Llobregat; el sectors de Can Sabadell i de Serral Llarg, a Viladecans; i el sector dels Joncs a Gavà. Aquests sectors queden definits per usos industrials, hotelers, turístics, esportius, logístics, terciaris, d’oficines i residencials. En contra, es desclassifiquen 121 hectàrees (un 18% del total del PDU).

 


NOTÍCIES
Fundació Sigea Punt d'Informació Turística
Activitats exclusives amb descompte per famílies
El Govern de la Generalitat aprova el Pla de Gestió de l'aigua 2016-2021
Disminueix la contaminació per metalls pesants a la costa de Barcelona
Coneixeu l'Anuari Comarcal?
Millorarà la mobilitat
Regal de Nadal
Anem a buscar el Tió!
Geocaching a la setmana de la ciència
Celebrem la Setmana de la Ciència
PATRIMONI NATURAL I CULTURAL
Xarxa Natura 2000
L'Espai agroambiental i la batracofauna
Fires d'origen agrícola al Delta del llobregat
Barcelone c'est bien plus
FUNDACIÓ SIGEA -- Passatge Llevant, 9 Local 3 C 08840 Viladecans (Barcelona) Tel 93 647 21 21 Fax 93 647 21 22 E-mail patronat@fundaciosigea.org