RESERVES ONLINE
PROGRAMES INTEGRALS PER ADMINISTRACIONS LOCALS
SERVEI D'ASSESSORAMENT
CURSOS DE FORMACIÓ
BORSA DE TREBALL
[ 22.05.09 ]
Salvem el Fartet!

Salvem el Fartet

Al mes de maig es va fer la Festa del  fartet a la Reserva Natural del Remolar i les Filipines. Hi van participar un 175 alumnes de Cicle Superior de Primària de les quatre escoles: Ceip Can Palmer i Ceip Dr. Fleming de Viladecans, Ceip Charles Darwin del Prat i l’escola Ventòs i Mir de Badalona.

 

Els alumnes d’aquestes escoles han mantingut durant uns mesos un aqüari a l’aula amb un grup de fartets i han pogut fer-ne el seguiment cria en captivitat.

El fartet és un peix de mida petita que sols viu en llacunes litorals del mediterrani de la península ibèrica, freqüentment en aigües d’una elevada salinitat. La seva alimentació d’invertebrats aquàtics contribueix al control de les larves de mosquits.

La destrucció del seu hàbitat i la competència amb espècies introduïdes l'han portat fins a la seva desaparició de molts dels espais on vivia.

El programa del fartet està desenvolupat  pel el Consorci del Delta del Llobregat. Inclou la millora de l’hàbitat, la reproducció d’aquesta espècie en captivitat i la seva reintroducció en diferents indrets del delta del Llobregat. Compta amb l’autorització i col·laboració del Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat i l’assessorament de la Sociedad de Estudios Ictiológicos.

 

Fundació Sigea ha participat en el disseny de la unitat didàctica i en el disseny realització del joc del fartet.

 


NOTÍCIES
Fundació Sigea Punt d'Informació Turística
Activitats exclusives amb descompte per famílies
El Govern de la Generalitat aprova el Pla de Gestió de l'aigua 2016-2021
Disminueix la contaminació per metalls pesants a la costa de Barcelona
Coneixeu l'Anuari Comarcal?
Millorarà la mobilitat
Regal de Nadal
Anem a buscar el Tió!
Geocaching a la setmana de la ciència
Celebrem la Setmana de la Ciència
PATRIMONI NATURAL I CULTURAL
Xarxa Natura 2000
L'Espai agroambiental i la batracofauna
Fires d'origen agrícola al Delta del llobregat
Barcelone c'est bien plus
FUNDACIÓ SIGEA -- Passatge Llevant, 9 Local 3 C 08840 Viladecans (Barcelona) Tel 93 647 21 21 Fax 93 647 21 22 E-mail patronat@fundaciosigea.org