RESERVES ONLINE
PROGRAMES INTEGRALS PER ADMINISTRACIONS LOCALS
SERVEI D'ASSESSORAMENT
CURSOS DE FORMACIÓ
BORSA DE TREBALL
[ 31.05.10 ]
Les Basses de Can Dimoni, Sant Boi de Llobregat

                           

 

Àlbum cedit per Toni Garcia Camps ( del Masnou )

A les Basses de Can Dimoni en carro.

 

 

L’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat va organitzar diumenge 23 de Maig en el context de la Festa Major, un passeig en carro que permetia als participants realitzar l’itinerari per les Basses de Can Dimoni organitzat pel Consorci per a la Protecció dels Espais Naturals del Delta del Llobregat.

  

Fundació Sigea va realitzar l'itinerari i va acompanyar a tres grups al llarg del matí amb els quals va realitzar la visita a aquest espai.

 

 

L’itinerari s’iniciava al municipi de Sant Boi a la seu de la Cooperativa Agrícola, tot passejant amb carro s’arribava a les basses de Can Dimoni. Allà es van visitar les tres basses que hi ha fruit de les antigues extraccions d’àrids al delta.

 

 

Aquestes basses es van formar  al llarg de la dècada dels anys 70 (s.XX). El delta del Llobregat era un espai on la indústria de les extraccions d’àrids era freqüent.

 

 

En el cas de Can Dimoni es van extreure àrids: sorres i graves. L’activitat va provocar que en aquells terrenys es formessin tres forats que es van anar omplint de l'aigua provinent de l'aqüífer i de les pluges. 

 

Una vegada es va acabar l’activitat d’extracció d’àrids i ja no es donaven més llicències per aquestes activitats el terreny va quedar primer en una fase d’abandó.

 

 

Aquests forats mai es van reomplir ni restaurar. El seu voltant es van anar naturalitzant al llarg dels anys 80 i 90. En aquesta última dècada l'Administració local ialtres entitats públiques i privades han destinat esforços per recuperar i mantenir aquest espai.

 


NOTÍCIES
Fundació Sigea Punt d'Informació Turística
Activitats exclusives amb descompte per famílies
El Govern de la Generalitat aprova el Pla de Gestió de l'aigua 2016-2021
Disminueix la contaminació per metalls pesants a la costa de Barcelona
Coneixeu l'Anuari Comarcal?
Millorarà la mobilitat
Regal de Nadal
Anem a buscar el Tió!
Geocaching a la setmana de la ciència
Celebrem la Setmana de la Ciència
PATRIMONI NATURAL I CULTURAL
Xarxa Natura 2000
L'Espai agroambiental i la batracofauna
Fires d'origen agrícola al Delta del llobregat
Barcelone c'est bien plus
FUNDACIÓ SIGEA -- Passatge Llevant, 9 Local 3 C 08840 Viladecans (Barcelona) Tel 93 647 21 21 Fax 93 647 21 22 E-mail patronat@fundaciosigea.org