L’objectiu de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus és organitzar durant una mateixa setmana i arreu d’Europa, accions de sensibilització sobre la prevenció de residus. Aquesta edició es realitzarà del 21 al 29 de novembre de 2020.
Aquesta edició es realitzarà del 21 al 29 de novembre de 2020.
La Setmana Europea de la Prevenció de Residus neix d’un projecte de 3 anys que rep el suport del programa LIFE+ de la Comissió Europea. L’objectiu és organitzar durant una mateixa setmana i arreu d’Europa, accions de sensibilització sobre la prevenció de residus.
Una Setmana Europea per:
- Donar a conèixer estratègies de reducció de residus i la política de la Unió Europea i dels seus Estats membres en aquesta matèria.
- Fomentar accions sostenibles per reduir els residus arreu d’Europa.
- Fer públic les tasques dutes a terme pels diversos actors mitjançant exemples concrets de reducció de residus.
- Fer canviar el comportament quotidià dels europeus (consum, producció).
Durant aquesta setmana, l’oferta de recursos que s’ofereixen des de les administracions supramunicipals s’ha adaptat a la situació sanitària, així, poden trobar totes les accions virtuals en un sol portal interactiu.
En total, el portal recull més de 40 recursos virtuals entre infografies, vídeos, reptes, webinars i l’estrena d’una websèrie de 9 capítols.
El portal està plantejat no només com un catàleg de recursos sinó com una narració que permet entendre la problemàtica dels residus invisibles i la importància de la prevenció dels residus a mida que anem descobrint el conjunt de recursos (sigui per temes o per tipus d’activitats) i que es pot fer arribar i difondre directament a la ciutadania.
En total, el portal recull més de 40 recursos virtuals entre infografies, vídeos, reptes, webinars i l’estrena d’una websèrie de 9 capítols.
Un dia temàtic: Els Residus Invisibles

Sabies que per fabricar un telèfon intel·ligent de menys de 200 grams i incloure un petit paquet, es produeixen uns 86 quilograms de residu? O que el teu ordinador portàtil suposa més d’una tona de residu? El que es veu no és sempre el ‘veritable pes’.
‘Residus invisibles’ es refereix a la gran quantitat de residus generats durant el procés de fabricació dels productes.
Per a una producció i consum sostenibles, els productes han de tenir una vida útil més llarga, ser més fàcils de reparar i reciclar i, en definitiva, ser completament no tòxics el dia que es reciclen.
Si vols descobrir un dels exemples, visita aquesta infografia sobre els pantalons texans.
I tú, conèixes més RESIDUS INVISIBLES?