El Dia Mundial de les Zones Humides se celebra cada 2 de febrer per commemorar la data d’adopció del Conveni internacional sobre les zones humides (Conveni de Ramsar).
El Dia Mundial de les Zones Humides té com a objectiu divulgar el valor d’aquests tipus d’espais naturals, uns dels més productius i rics de la Terra i, alhora, dels més fràgils i amenaçats.
L’aigua és la força que mou a la naturalesa.-Leonardo da Vinci.
A Catalunya tenim un conjunt de 329 zones humides agrupades per les diferents conques hidrogràfiques.
Des de Fundació Sigea us volem convidar a gaudir d’aquests espais que tenim a casa nostra tant amb activitats pels escolars a travès del nostre catàleg de sortides que podeu trobar a la nostra pàgina d’ACTIVITATS ESCOLARS, com per famílies amb una proposta molt divertida per descobrir-los en bicicleta, a la nostra pàgina d’ACTIVITAS TURISME SOSTENIBLE.
Gaudir d’aquests espais naturals en família o amb amics és tota una experiència!
Vols descobrir un dels espais més bonics que tenim a Viladecans?
REMOLAR-FILIPINES:
L’estany del Remolar i les maresmes de les Filipines constitueixen una de les principals zones humides del Delta del Llobregat. Amb una superfície de 123,85 hectàrees.
Anteriorment formava part d’aquesta zona humida el sector conegut com a Pas de les Vaques, destruït com a conseqüència de les obres d’ampliació de l’aeroport del Prat. L’estany del Remolar data del segle XI i era una antiga desembocadura o gola del riu Llobregat.
El Braç de la Vidala, també situat dins d’aquest espai, és un braç de l’estany del Remolar, que ja apareix en alguns mapes del segle XIX i que va ser ampliat, entre els anys 50 i 60, mitjançant el buidatge del terreny.Avui dia aquest nou braç es troba del tot naturalitzat, però el seu estat de conservació es ressent de l’entrada d’aigua eutrofitzada, provinent dels regadius.La vegetació de l’espai és formada sobretot per jonqueres, prats humits i salicornars arbustius i herbacis, així com per fragments de tamarigars i pinedes litorals. Als marges del Remolar i la Vidala apareixen també canyissars i canyars.
Per descobrir aquest entorn natural, et proposem de fer una ruta en bici, sortint des de l’Espai Agroambiental i fer un circuit circular d’uns 10 quilòmetres, on gaudirem del paisatge que ens ofereix el Delta del Llobregat.
Tota una passejada diferent!